Imnul Merlucian

Du-te înapoi   Merluc.ro > Muzica > Muzică românească

Răspunde

Unelte Subiect
Vechi 05.04.2009, 23:44:00   #1
gaga
mi-e somn

gaga's Avatar

Data înreg: 11.09.2006
Beri primite: 5237
Beri de dat: 38
Implicit Remix ºi restul

Nu am unde sa pun mailurile astea asa ca le pun aici, stiu ca suntem putini interesati, neinteresant, asadar ce tine de remix si TVR cultural bag aci, daca muta vreun admin pliz dn inima sa ma anunte in particular. multzam.

Nu uitati azi, ora 17 (TVR CULTURAL), REMIX 203: portret MARCELA SAFTIUC si Noutati in Arhiva TVR: SINCRON (1966) / HOLOGRAF (1987) / ROMANTICII - potpuriu MONDIAL (1988)!
Asta seara, la ora 23, pe TVR 1: GARANTAT 100% cu Stefan Agopian si Doru Ionescu despre Remix si noua emisiune TIMPUL CHITARELOR!

m-am nascut si am crescut la braila, am 20 de ani si sunt din bucuresti
gaga e plecat   Reply With Quote
Vechi 16.04.2009, 15:32:42   #2
gaga
mi-e somn

gaga's Avatar

Implicit

Daca n-ati urmarit indeaproape TVR 2 in ultimele zile, va deranjez cu o stire de ultima ora care s-ar putea sa va intregeasca (in mod fericit) Pastele!
La ora 16.35, pe TVR 2 incepe o noua emisiune (pe fostul spatiu GAZ PE FOLK, marit) intitulata TIMPUL CHITARELOR. Cu ROCK, dar si ceva FOLK, emisiunea readuce pe scena gloriile anilor ’60-’70-’80-’90, cu putina arhiva si mult LIVE! Un format de Dan Cojocaru si Doru Ionescu (in acelasi timp comoderatorii lui Marius Bodochi), pus in unda de echipa consacrata de GAZ PE FOLK (realizator-Ionela Lita, redactor-Roxana Tarhon). Nu va spun ce promisiuni avem pentru editiile viitoare, dar nu mi-e rusine cu primele editii, deja filmate:

Timpul Chitarelor 18 apr 2009, ora 16.35, TVR 2 (75 min.)
Sumar: Invitati: Gabriel Cotabita si Mihai Pocorschi... „2 de la VH 2” (retrospectiva a activitatii artistice a celor doi invitati si anuntarea noului proiect discografic, 4 momente live VH2 dintre care doua piese noi); momente inedite live cu Mihai si Vladimir Pocorschi; lansare album folk jazz Alina Manole – „Luna patrata”; cover-uri cu band-ul emisiunii THE CROSSROADS; concursul emisiunii.

Timpul Chitarelor 25 apr 2009, ora 16.30, TVR 2 (75 min.)
Sumar: Invitati: Nutu Olteanu si BYRON (retrospectiva a activitatii artistice a invitatilor cu noutatile lor discografice); Solo, Vichi & THE CROSSROADS – avanpremiera la concertul NAZARETH in Romania, cronica AC/DC la Budapesta; folk cu Alina Zaharia si CANTOS; Sireturi din... Epoca de Aur (CAPITOL); concursul emisiunii.

Timpul Chitarelor 3 mai 2009, ora 16.30, TVR 2 (75 min.)
Sumar: Invitati: TIMPURI NOI (retrospectiva a activitatii grupului, live cu piese vechi si noi, intr-o noua componenta & orchestratie); momente inedite de chitara cu Solo si Jul Baldovin; cover-uri cu band-ul emisiunii THE CROSSROADS; Sireturi din... Epoca de Aur (MATZE – „1 Mai” remix!); concursul emisiunii.

Altfel, REMIXarile continua cu

REMIX 205 – 19 apr. 2009, ora 16.05 (reluari: 20 apr – 0.20 / 22 apr – 10.10, 4.50 / 24 apr – 1.55), TVR CULTURAL: (editie speciala de Pasti) portret "DAN BADULESCU, o Cale...", interviu cu actualul preot, fost chitarist; imagini de arhiva solo si alaturi de SFINX si ROSU SI NEGRU / “Colenda... Pastelui cu ROCK FILARMONICA ORADEA” (clipuri si filmari din concerte din Arhiva Multimedia TVR, interviu cu Florian Chelu)

REMIX 206 – 26 apr. 2009, ora 17.00, TVR CULTURAL: Concert de prezentare a noului disc INTERITUS DEI – “In Motion...”. Selectiuni live si interviu cu liderul Bogdan Boeru / Zorii muzicii Folk: Remember VALI STERIAN la Club A (22 apr 2008), interviu cu Teodora Ionescu – Radio Bucuresti, noi descoperiri in Arhiva Multimedia TVR.

REMIX 207 – 3 mai 2009, ora 17.00, TVR CULTURAL: portret GEORGE STANCA, interviu si secvente din Arhiva Multimedia TVR cu PHOENIX, SFINX, CATENA, Dan Aldea, Doru Stanculescu & Sorin Minghiat, Vali Sterian, Adrian Paunescu, Erika Jozsa & Karoly Horvath, Radu Gheorghe s.a.

REMIX 208 – 10 mai 2009, ora 17.00, TVR CULTURAL: portret ADRIANA AUSCH, interviu cu folkista si secvente de arhiva, selectiuni din recitalul sau la Festivalul FOLK YOU! (2008) / reportaj la lansarea proiectului OIGAN – “Sex with Onions” / rezerva: IMPLANT PENTRU REFUZ

REMIX 209 – 17 mai 2009, ora 17.00, TVR CULTURAL: “Doar pentru voi: NUTU OLTEANU”, portret al chitaristului fondator de la IRIS, pasager pe la ROSU SI NEGRU si cofondator al actualului HOLOGRAF, stabilit din 1990 in Suedia, de unde a revenit la ROCK ’92 cu OLTEANU BAND, in ’97 la concertul „IRIS–20 de ani”, in martie 2003 ca invitat al grupului HOLOGRAF in turneul de lansare „Pur si simplu”. Secventele de arhiva rarisime! Interviul a fost luat in 4 aprilie 2009, dupa ce Nutu fusese invitat de HOLOGRAF la concertul de lansare “Primavara incepe cu tine”, prilej pentru chitarist de a ne face prezentarile cu noul sau grup suedez SABBTAIL!

Sarbatori Linistite!

Vechi 02.05.2009, 10:34:03   #3
gaga
mi-e somn

gaga's Avatar

Implicit

TIMPUL CHITARELOR si REMIX continua…

Timpul Chitarelor 3 mai 2009, ora 16.30, TVR 2 (75 min.)
Sumar: Invitati: TIMPURI NOI (retrospectiva a activitatii grupului, live cu piese vechi si noi, intr-o noua componenta & orchestratie); momente inedite de chitara cu Solo si Jul Baldovin; cover-uri cu band-ul emisiunii THE CROSSROADS; Sireturi din... Epoca de Aur (MATZE – „1 Mai” remix!); concursul emisiunii.

REMIX 207 – 3 mai 2009, ora 16.55 (reluari: 4 mai – 0.20, 6 mai – 10.05, 4.15), TVR CULTURAL: portret “GEORGE STANCA si Timpul Chitarelor Electrice”, interviu si secvente din Arhiva Multimedia TVR cu PHOENIX, SFINX, SIDERAL, CATENA, ROSU SI NEGRU & PROGRESIV TM, Doru Stanculescu & Sorin Minghiat, Mircea Florian, Nicu Vladimir, Radu Gheorghe, FLACARA FOLK ’73, Adina Dimitriu s.a.

Timpul Chitarelor 9 mai 2009, ora 16.30, TVR 2 (75 min.)
Sumar: Invitati: VENUS (revederea primului grup pop-rock feminin dupa 32 de ani: Nicoleta Paun, Suzana Georgescu, Mariana Soitu si Eugenia Serbanescu) si DUCU BERTZI (scurta retrospectiva a activitatii solo si cu SONG, secvente de pe proximul DVD, o ultima inregistrare cu Florian Pittis, Marius Batu si Mihai Nenita, minirecital); minirecital HIGHLIGHT KENOSIS; momente inedite de chitara cu Solo si solistul Vichi; cover-uri cu band-ul emisiunii THE CROSSROADS; Sireturi din... Epoca de Aur („Cantarea Romaniei”); concursul emisiunii.

REMIX 208 – 10 mai 2009, ora 17.00, TVR CULTURAL: portret ADRIANA AUSCH, interviu cu folkista si secvente de arhiva, selectiuni din recitalul sau la Festivalul FOLK YOU! (2008) / avanpremiera TIMPUL CHITARELOR

In 17 mai nu se difuzeaza REMIX, asadar emisia urmatoare va fi peste inca o saptamana: REMIX 209 – 24 mai 2009, ora 17.00, TVR CULTURAL: “Doar pentru voi: NUTU OLTEANU”, portret al chitaristului fondator de la IRIS, pasager pe la ROSU SI NEGRU si cofondator al actualului HOLOGRAF, stabilit din 1990 in Suedia, de unde a revenit la ROCK ’92 cu OLTEANU BAND, in ’97 la concertul „IRIS–20 de ani”, in martie 2003 ca invitat al grupului HOLOGRAF in turneul de lansare „Pur si simplu”. Secventele de arhiva rarisime! Interviul a fost luat in 4 aprilie 2009, dupa ce Nutu fusese invitat de HOLOGRAF la concertul de lansare “Primavara incepe cu tine”, prilej pentru chitarist de a ne recomanda noul sau grup suedez SABBTAIL!

Important: din 13 mai, in fiecare miercuri (ora 23.20) respectiv vineri (ora 24), la TVR CULTURAL se reiau emisiunile TIMPUL CHITARELOR.

Vechi 12.05.2009, 08:16:37   #4
gaga
mi-e somn

gaga's Avatar

Implicit

pt unele emisiuni e cam tarziu da acu gasii mailu plm.

Daca doriti sa revedeti ...

Editii curente REMIX la TVR CULTURAL:

REMIX 208 – 10 mai 2009, ora 17.00 (reluari: 11 mai – 0.20, 13 mai – 10.05, 3.45), TVR CULTURAL: Post scriptum la FOLK YOU! (2008): portret ADRIANA AUSCH, interviu cu folkista si secvente de arhiva, selectiuni din recitalurile romanesti recente (2007, Tg Mures si 2008, Vama Veche) / Avanpremiera TIMPUL CHITARELOR la TVR Cultural - selectiuni din noua emisiune TVR 2 cu: Marius Bodochi, VH 2, BYRON, TIMPURI NOI, THE CROSSROADS.

REMIX 209 – 17 mai 2009, ora 17.00, TVR CULTURAL: “Doar pentru voi: NUTU OLTEANU”, portret al chitaristului fondator de la IRIS, pasager pe la ROSU SI NEGRU si cofondator al actualului HOLOGRAF, stabilit din 1990 in Suedia, de unde a revenit la ROCK ’92 cu OLTEANU BAND, in ’97 la concertul „IRIS–20 de ani”, in martie 2003 ca invitat al grupului HOLOGRAF in turneul de lansare „Pur si simplu”. Secventele de arhiva rarisime! Interviul a fost luat in 4 aprilie 2009, dupa ce Nutu fusese invitat de HOLOGRAF la concertul de lansare “Primavara incepe cu tine”, prilej pentru chitarist de a ne face prezentarile cu noul sau grup suedez SABBTAIL!

Editii curente TIMPUL CHITARELOR la TVR 2:

Timpul Chitarelor 9 mai 2009, ora 16.35, TVR 2 (75 min.)
Sumar editia a IV-a: Invitati: VENUS (reintalnirea primului grup pop-rock feminin din Europa dupa 32 de ani: Nicoleta Paun, Suzana Georgescu, Mariana Soitu si Eugenia Serbanescu, live cu grupul emisiunii) si DUCU BERTZI (scurta retrospectiva a activitatii solo si cu SONG, secvente de pe proximul DVD - ultimul concert cu Florian Pittis, Marius Batu si Mihai Nenita; minirecital); minirecital HIGHLIGHT KENOSIS; momente inedite de chitara cu Solo si solistul Vichi; cover-uri cu band-ul emisiunii THE CROSSROADS; Sireturi din... Epoca de Aur („Cantarea Romaniei”); concursul emisiunii. Recita Marius Bodochi.

Timpul Chitarelor 16 mai 2009, ora 16.35, TVR 2 (75 min.)
Sumar editia a V-a: Invitati: VASILE SEICARU (scurta retrospectiva a activitatii solo si cu Stefan Hrusca, minirecital cu piese vechi si de pe recentul disc lansat „In orasul cu floare de tei”; inedit: rock cu grupul emisiunii); minirecital GRIMUS (Cluj, revelatia ultimei selectii rock nationale); momente inedite de chitara cu Solo si solistul Vichi - BANDIDOS; cover-uri cu band-ul emisiunii THE CROSSROADS; Sireturi din... Epoca de Aur; concursul emisiunii. Recita Marius Bodochi.

Reluari TIMPUL CHITARELOR la TVR CULTURAL:

Timpul Chitarelor (I) la TVR CULTURAL 13 mai - ora 23.20 si 15 mai - ora 1.45
Sumar: Invitati: Gabriel Cotabita si Mihai Pocorschi... „2 de la VH 2” (retrospectiva a activitatii artistice a celor doi invitati si anuntarea noului proiect discografic, 4 momente live VH2 dintre care doua piese noi); momente inedite live cu Mihai si Vladimir Pocorschi; lansare album folk jazz Alina Manole – „Luna patrata”; cover-uri cu band-ul emisiunii THE CROSSROADS; concursul emisiunii.

Timpul Chitarelor (II) la TVR CULTURAL 20 SI 22 2009
Sumar: Invitati: Nutu Olteanu si BYRON (retrospectiva a activitatii artistice a invitatilor cu noutatile lor discografice); Solo, Vichi & THE CROSSROADS – avanpremiera la concertul NAZARETH in Romania, cronica AC/DC la Budapesta; folk cu Alina Zaharia si CANTOS; Sireturi din... Epoca de Aur (CAPITOL); concursul emisiunii.

Timpul Chitarelor (III) la TVR CULTURAL 27 si 29 mai

Vechi 12.05.2009, 09:08:09   #5
gaga
mi-e somn

gaga's Avatar

Implicit

Timpul Chitarelor 16 mai 2009, ora 16.35, TVR 2 (75 min.)
Sumar editia a V-a: Invitati: VASILE SEICARU (scurta retrospectiva a activitatii solo si cu Stefan Hrusca, minirecital cu piese vechi si de pe recentul disc lansat ,,In orasul cu floare de tei"; inedit: rock cu grupul emisiunii);

minirecital GRIMUS (Cluj, revelatia ultimei selectii rock nationale); momente inedite de chitara cu Solo si solistul Vichi - BANDIDOS; cover-uri cu band-ul emisiunii THE CROSSROADS; Sireturi din... Epoca de Aur; concursul emisiunii. Recita Marius Bodochi.

Timpul Chitarelor 23 mai 2009, ora 16.35, TVR 2 (75 min.)
Sumar editia a VI-a: Invitati: PHOENIX (grupul vorbeste despre noul album discografic, in curs de inregistrare - ,,AnteMiorita"). Momente inedite: Nicolae Covaci comenteaza noi descoperiri PHOENIX in arhive si canta alaturi de Ovidiu Lipan ,,Tandarica", Cristi Gram, Bogdan Bradu si Ionut Contras. Cover-uri cu BANDIDOS si band-ul emisiunii THE CROSSROADS;
Sireturi din... Epoca de Aur (SAVOY); concursul emisiunii. Recita Marius Bodochi.

Timpul Chitarelor 30 mai 2009, ora 16.35, TVR 2 (75 min.)
Sumar editia a VII-a: Invitati: Zoia Alecu (care canta si vorbeste despre noul sau album ,,Carari de maci", recent lansat), Aurel Mitran (omul din umbra unor Alexandru Andries, HOLOGRAF, COMPACT), si TRANS EXPRES (trupa clujeana condusa din anii '80 de Totu Rares puncteaza momente inedite din istoria rockului romanesc).

Cover-uri cu band-ul emisiunii THE CROSSROADS si Solo; Sireturi din... Epoca de Aur; concursul emisiunii. Recita Marius Bodochi.

Vechi 19.05.2009, 09:07:21   #6
gaga
mi-e somn

gaga's Avatar

Implicit

REMIX 209 – 24 mai 2009, ora 17.00, TVR CULTURAL: “Doar pentru voi: NUTU OLTEANU”, portret al chitaristului fondator de la IRIS, pasager pe la ROSU SI NEGRU si cofondator al actualului HOLOGRAF, stabilit din 1990 in Suedia, de unde a revenit la ROCK ’92 cu OLTEANU BAND, in ’97 la concertul „IRIS–20 de ani”, in martie 2003 ca invitat al grupului HOLOGRAF in turneul de lansare „Pur si simplu”. Secventele de arhiva cu contributiile sale numeroase in cele doua grupuri de top sunt comentate atat de el, cat si de Nelu Dumitrescu, Cristian Minculescu, Adrian Ilie, Dan Bittman si Sorin Chifiriuc (colegi in respectivele trupe cu Nutu). Interviul a fost luat in 4 aprilie 2009, dupa ce Nutu fusese invitat de HOLOGRAF la concertul de lansare “Primavara incepe cu tine”, prilej pentru chitarist de a ne face prezentarile cu noul sau grup suedez SABBTAIL!

REMIX 210 – 31 mai 2009, ora 17.00, TVR CULTURAL: VENUS rediviva! (reintalnirea primului grup pop-rock feminin din Europa dupa 32 de ani). Interviuri cu Nicoleta Paun, Suzana Georgescu, Mariana Soitu si Eugenia Serbanescu, arhiva si live cu grupul The Crossroads la Silver Church) / post scriptum la un DVD nemaiaparut: IMPLANT PENTRU REFUZ

REMIX 211 – 7 iunie 2009, ora 17.00, TVR CULTURAL: concert de lansare LOCATARII – “Nu te supara, frate” la Silver Church, interviuri cu membrii formatiei: Tavi Iepan & Horea Crisovan – chitare, Mario Florescu – voce, Victor Miclaus – bas, Vasile Dolga – tobe, Radu Rotaru – claviaturi.

Timpul Chitarelor 23 mai 2009, ora 16.35, TVR 2
Sumar editia a VI-a: Invitati: PHOENIX (grupul vorbeste despre noul album discografic, in curs de inregistrare – „AnteMiorita”). Momente inedite: Nicolae Covaci comenteaza noi descoperiri PHOENIX in arhive si canta (departe de intentia unplugged...) alaturi de Ovidiu Lipan „Tandarica”, Cristi Gram, Bogdan Bradu si Ionut Contras. Cover-uri cu BANDIDOS si band-ul emisiunii THE CROSSROADS; Sireturi din... Epoca de Aur (SAVOY); concursul emisiunii. Recita Marius Bodochi.

Timpul Chitarelor 30 mai 2009, ora 16.35, TVR 2
Sumar editia a VII-a: Invitati: Zoia Alecu (care canta si vorbeste despre noul sau album „Carari de maci”, recent lansat), RARES TOTU BLUES EXPERIENCE (trupa clujeana condusa din anii ’80 de Totu Rares revine intr-o formula inedita din care nu lipseste bateristul Adrian Tetrade si puncteaza momente inedite din istoria rockului romanesc) si TRENUL DE NOAPTE (cu piese de pe noul disc „Povestile bluesului”). Cover-uri cu band-ul emisiunii THE CROSSROADS, Solo & more (JOAN JETT, 4 NON BLONDES, COMPACT, HOLOGRAF); concursul emisiunii. Recita Marius Bodochi.

Timpul Chitarelor (II) la TVR CULTURAL 20 SI 22 mai 2009, ora 23.20 / 1.45

Timpul Chitarelor (III) la TVR CULTURAL 27 si 29 mai, idem

Timpul Chitarelor (IV) la TVR CULTURAL 3 si 5 iunie 2009, ibidem
Sumar editia a IV-a: Invitati: VENUS (reintalnirea primului grup pop-rock feminin din Europa dupa 32 de ani: Nicoleta Paun, Suzana Georgescu, Mariana Soitu si Eugenia Serbanescu, live cu grupul emisiunii) si DUCU BERTZI (scurta retrospectiva a activitatii solo si cu SONG, secvente de pe proximul DVD - ultimul concert cu Florian Pittis, Marius Batu si Mihai Nenita; minirecital); minirecital HIGHLIGHT KENOSIS; momente inedite de chitara cu Solo si solistul Vichi; cover-uri cu band-ul emisiunii THE CROSSROADS; Sireturi din... Epoca de Aur („Cantarea Romaniei”); concursul emisiunii. Recita Marius Bodochi.

Vechi 28.05.2009, 12:40:26   #7
gaga
mi-e somn

gaga's Avatar

Implicit

REMIX 210 – 31 mai 2009, ora 17.00, TVR CULTURAL: VENUS rediviva! (reintalnirea primului grup pop-rock feminin din Europa dupa 32 de ani). Interviuri cu Nicoleta Paun, Suzana Georgescu, Mariana Soitu si Eugenia Serbanescu, arhiva si live cu grupul The Crossroads la Silver Church) / post scriptum la un DVD nemaiaparut: IMPLANT PENTRU REFUZ

REMIX 211 – 7 iunie 2009, ora 17.00, TVR CULTURAL: concert de lansare LOCATARII – “Nu te supara, frate” la Silver Church, interviuri cu membrii formatiei: Tavi Iepan & Horea Crisovan – chitare, Mario Florescu – voce, Victor Miclaus – bas, Vasile Dolga – tobe, Radu Rotaru – claviaturi.

Timpul Chitarelor 30 mai 2009, ora 16.35, TVR 2
Sumar editia a VII-a: Invitati: Zoia Alecu (care canta si vorbeste despre noul sau album „Carari de maci”, recent lansat), RARES TOTU BLUES EXPERIENCE (trupa condusa din anii ’80 de chitaristul clujean revine intr-o formula inedita din care nu lipseste bateristul Adrian Tetrade si basistul Paul Baciu, punctand momente inedite din istoria rockului romanesc) si TRENUL DE NOAPTE (cu piese de pe noul disc „Povestile bluesului”, cu Marcian Petrescu la muzicuta). Cover-uri cu band-ul emisiunii THE CROSSROADS, Solo & ceilalti (JOAN JETT, 4 NON BLONDES, COMPACT, HOLOGRAF); concursul emisiunii. Recita Marius Bodochi.

Timpul Chitarelor 13 iunie 2009, ora 16.35, TVR 2
Sumar editia a VIII-a: Invitati: KRYPTON (trecere prin istoria grupului optzecist in arhive; avanpremiera la noul album, cu o noua componenta, recitalul emisiunii), Ovidiu Mihailescu (lansarea discului secund „Cipilica”, cantand singur si in duet cu Alina Manole) si Titus Constantin Cojocaru. Remember Ioan Luchian Mihalea & SONG (filmul TV „Astfel”) si Calin Nemes (opera rock „Lanturile”). Cover-uri cu band-ul emisiunii THE CROSSROADS, & Solo; concursul emisiunii. Recita Marius Bodochi.

Editii curente RETRO CLIP la TVR CULTURAL:

sapt 1 – 7 iunie 2009, TVR CULTURAL:
ABRA DUO – “The Boat”
Condus de muzicianul timisorean Adrian Dinu, grupul ABRA DUO canta din 1990 in Germania, unde a lansat mai multe discuri, incepand cu « The Boat » (1993). Imagini: familia Marius si Catalina Albu navigand cu iahtul Phoenix din portul Tomis in jurul lumii.

sapt 8 – 14 iunie 2009, TVR CULTURAL:
CELELALTE CUVINTE – “Zmeie”
Piesa apartine celui mai recent CD CELELALTE CUVINTE - "Stem", lansat toamna trecuta de TVR Media. Clipul a fost realizat cu secvente live (Festivalul ARTMANIA II, Sibiu – 2007) si cu imagini din Arhiva Multimedia TVR (Sighisoara - 1967).

sapt: 15 – 21 iun 2009, TVR CULTURAL:
Grupaj « Eminescu la malul marii »: STEPAN PROJECT – “De-atatea ori” (fragment) si ROCK FILARMONICA ORADEA – “Adanca mare”.
Primul clip este ilustrat cu urmele poetului la Constanta. A doua piesa apartine proiectului muzicianului Florian Chelu – un CD de 18 melodii originale pe versuri eminesciene numit « Mari melancolii si aspre indignari » - lansat in 2000 (filmare la Costinesti in acelasi an).

Timpul Chitarelor (IV) la TVR CULTURAL: 3 si 5 iunie 2009, orele 23.20 / 1.30

Vechi 16.06.2009, 15:55:01   #8
gaga
mi-e somn

gaga's Avatar

Implicit

REMIX 212 – 14 iunie 2009, ora 16.45, TVR CULTURAL (reluari: 15 iun – 0.20, 17 iun – 10.05): Integrala PHOENIX, prima parte: “Anii ’60: Vremuri”. Sumar: toate inregistrarille din perioada 1968 – 1970, descoperite in Arhiva Multimedia TVR si din alte surse. Interviuri cu: Nicu Covaci, Moni Bordeianu, Bela Kamocsa, Paul Victor Suvagau, Dorel Vintila Zaharia, regizorul Manole Marcus, Petru Umanschi, Aurel Gherghel, Octavian si Florin Silviu Ursulescu, Florian Pittis, Paul Grigoriu, George Stanca, Camil Petrescu jr., Mircea Baniciu, Doru Tufis si Nelu Stratone.

REMIX 213 – 21 iunie 2009, ora 17.00, TVR CULTURAL: PHOENIX – Ultima Ora / Hora: avanpremiera la “AnteMiorita”, interviuri cu Nicolae Covaci, Volker Vaessen, Dzidek Marcinkiewicz; inedit: NIGHT HAWKS / post scriptum la o lansare OIGAN – “Sex with Onions” / LUNA AMARA, reportaj la concertul de lansare a noului album / avanpremiera la un portret ALEXANDRU ANDRIES.

Timpul Chitarelor 13 iunie 2009, ora 16.35, TVR 2
Sumar editia a VIII-a: Invitati: KRYPTON (trecere prin istoria grupului optzecist in arhive; avanpremiera la noul album, cu o noua componenta, recitalul emisiunii), Ovidiu Mihailescu (lansarea discului secund „Cipilica”, cantand singur si in duet cu Alina Manole) si Titus Constantin Cojocaru. Remember Ioan Luchian Mihalea & SONG (filmul TV „Astfel”) si Calin Nemes (opera rock „Lanturile”). Cover-uri cu band-ul emisiunii THE CROSSROADS, & Solo; concursul emisiunii. Recita Marius Bodochi.

Timpul Chitarelor 27 iunie 2009, ora 16.35, TVR 2
Sumar editia a IX-a: Invitati: Mircea Vintila (portret cu imagini de arhiva de la lansare si pana in prezent, recital cu BRAMBURA) si SEMNAL M (legendara trupa clujeana, in arhiva si in prezent, cu o noua componenta si un disc in curs de aparitie!). Cover-uri cu band-ul emisiunii THE CROSSROADS si BANDIDOS (ROLLING STONES, VAN HALEN, Beethoven); Remember Dorin Liviu Zaharia. Recita Marius Bodochi. Concursul emisiunii.

sapt: 15 – 21 iun 2009, TVR CULTURAL:
Grupaj « Eminescu la malul marii »: STEPAN PROJECT – “De-atatea ori” (fragment) si ROCK FILARMONICA ORADEA – “Adanca mare”.
Primul clip este ilustrat cu urmele poetului la Constanta. A doua piesa apartine proiectului muzicianului Florian Chelu – un CD de 18 melodii originale pe versuri eminesciene numit « Mari melancolii si aspre indignari » - lansat in 2000 (filmare la Costinesti in acelasi an).

Timpul Chitarelor (IV) la TVR CULTURAL: 17 si 19 iunie 2009, orele 23.20 / 1.00
(reluare din 9 mai 2009, ora 16.35, TVR 2)

Timpul Chitarelor (VI) la TVR CULTURAL: 24 si 26 iunie 2009, orele 23.20 / 1.00
(reluare din 23 mai 2009, ora 16.35, TVR 2)
Sumar editia a VI-a: Invitati: PHOENIX (grupul vorbeste despre noul album discografic, in curs de inregistrare – „AnteMiorita”). Momente inedite: Nicolae Covaci comenteaza noi descoperiri PHOENIX in arhive si canta (departe de intentia unplugged...) alaturi de Ovidiu Lipan „Tandarica”, Cristi Gram, Bogdan Bradu si Ionut Contras. Cover-uri cu BANDIDOS si band-ul emisiunii THE CROSSROADS; Sireturi din... Epoca de Aur (SAVOY); concursul emisiunii. Recita Marius Bodochi.

Timpul Chitarelor (VIII) la TVR CULTURAL: 1 si 3 iulie 2009, orele 23.20 / 1.00
(reluare din 13 iunie 2009, ora 16.35, TVR 2)

Timpul Chitarelor (IX) la TVR CULTURAL: 8 si 10 iulie 2009, orele 23.20 / 1.00
(reluare din 27 iunie 2009, ora 16.35, TVR 2)
Sumar editia a IX-a: Invitati: Mircea Vintila (portret cu imagini de arhiva de la lansare si pana in prezent, recital cu BRAMBURA) si SEMNAL M (legendara trupa clujeana, in arhiva si in prezent, cu o noua componenta si un disc in curs de aparitie!). Cover-uri cu band-ul emisiunii THE CROSSROADS si BANDIDOS (ROLLING STONES, VAN HALEN, Beethoven); Remember Dorin Liviu Zaharia. Recita Marius Bodochi. Concursul emisiunii.

Vechi 24.06.2009, 16:35:50   #9
gaga
mi-e somn

gaga's Avatar

Implicit

Ultima H-Ora!
MOZART ROCKS
25 iunie 2009 , Bucuresti, Sala Palatului , orele 19:00 FIX !!!
Orchestra Nationala Radio +
8 ghitaristi romani care canta de obicei rock vor canta impreuna
Bach, Beethoven, Schumann, Bizet, Brahms, Ceaikovsky .. si bineinteles Mozart!

REMIX 214 – 28 iunie 2009, ora 17.00, TVR CULTURAL: Integrala PHOENIX, partea a doua: « Cei ce ne-au dat nume » (anii ’70) trece in revista cu de-amanuntul perioada Etno, cea mai fasta din istoria trupei, anii ’70 ai totalei maturitati creatoare, dar si ai interzicerilor de tot felul. Piese de pe cele trei albume si EP—ul etno, inclusiv needitate/cenzurate! Intervievati: Nicolae Covaci, Jozsef Kappl, Mircea Baniciu, Costin Petrescu, Ovidiu Lipan Tandarica, Erlend Krauser, textierul Serban Foarta, Valeriu Sepi, scenograful Dan Chisu, ziaristii Petru Umanschi, Octavian si Florin Silviu Ursulescu, George Stanca, Erika Jozsa si Daniela Caraman Fotea, actorul si colaborator Florian Pittis, cercetatorul Andrei Oisteanu, operatorul si DJ-ul Adrian Valentir.

REMIX 215 – 5 iulie 2009, ora 17.00, TVR CULTURAL: Integrala PHOENIX, partea a treia: “Insa Nicolae Covaci” (anii ’70-‘80) Istoria continua cu anii tulburi ’76-’77, apogeul dar si fuga din Romania. Interviuri cu Nicolae Covaci, Jozsef Kappl, Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan Tandarica, Costin Petrescu, Erlend Krauser, Moni Bordeianu, Valeriu Sepi, Anca Vijan, Mani Neumann, Dan Chisu, Anton Petrasincu; primele interviuri din ’90, la Bucuresti si Osnabruck, muzica, imagini si fotografii din anii ’80 (inclusiv Nicu Covaci cantand acasa in toamna lui ’89), primul concert al reunirii PHOENIX (Paris, martie 1990). Melodii inedite intr-un episod imposibil fara aportul arhivei personale a lui Nicu Covaci.

Ultima editie TIMPUL CHITARELOR la TVR 2:

Timpul Chitarelor 27 iunie 2009, ora 16.35, TVR 2

sapt: 22 – 28 iun 2009, TVR CULTURAL
MARIUS BÃRAŞ – « Epilogue ». Clip realizat în 1997 de Andrei Măgălie, ilustrând piesa omonimă a unui important muzician constănţean nouăzecist, din păcate necunoscut publicului larg, claviaturistul grupului rock progresiv KOGAION.

sapt 29 iun – 5 iul 09, TVR CULTURAL
SFINX – “Zalmoxe” (selectiuni)
Apogeul formatiei SFINXului - pe drept cuvant capodopera rockului romanesc, alaturi de «Cantafabulele» PHOENIX - un disc conceptual niciodata “ecranizat”. Editat oficial in 1978 - 79, era un poem rock amplu, inspirat de miturile arhaice romanesti, pe textele lui Adrian Hoaja. Clip realizat in 2008 pentru emisiunea Remix, folosind imagini din Arhiva Multimedia TVR si din clipul NEGURA BUNGET – “Vazduh”.

sapt 6 – 12 iul 2009, TVR CULTURAL
MYSTERIA – “Kallingeneia”
Melodia apartine proiectului discografic „Misterele de la Eleusis“ inregistrat la Constanta in 1999, dar needitat oficial. Conceptul audio – video transpune un mit grecesc antic: povestea rapirii Persefonei. Filmare cu muzicienii proiectului la Histria (2000) de Nicoleta Paun si Marius Th Barna, operator Florin Ionita

sapt 13 – 19 iul 09 (reluare din 15 sep 08, TVR CULTURAL)
STEPAN PROJECT feat NINA CASSIAN – « Marea ca o Poezie »
Colaborare inedita si… imposibila realizata de echipa emisiunii REMIX. Recitarea cunoscutei poete a fost inregistrata in 1970, la 2 Mai, muzica apartinand discului « Undeva in Europa » (2000), in interpretarea chitaristilor Ilie Stepan si Horea Crisovan. Imagini filmate in Vama Veche (2004 – 2008).

sapt 20 – 26 iul 2009, TVR CULTURAL
OLYMPIC ’64 – «Ziua bradului de noapte»
Colaborare inedita si… imposibila realizata de echipa emisiunii REMIX. Melodia este interpretata vocal de regretatul Dorin Liviu Zaharia. Imaginile remixate apartin documentarului prospectiv «Tapinarii» realizat de regizorul Ioan Carmazan, care a premers lung metrajul cu acelasi nume, avand coloana sonora semnata de acelasi Dorin Liviu Zaharia.

Timpul Chitarelor (VI) la TVR CULTURAL: 24 si 26 iunie 2009, orele 23.20 / 1.00
(reluare din 23 mai 2009, ora 16.35, TVR 2)

Timpul Chitarelor (VIII) la TVR CULTURAL: 1 si 3 iulie 2009, orele 23.20 / 1.00
(reluare din 13 iunie 2009, ora 16.35, TVR 2)

Timpul Chitarelor (IX) la TVR CULTURAL: 8 si 10 iulie 2009, orele 23.20 / 1.00
(reluare din 27 iunie 2009, ora 16.35, TVR 2)

Vechi 12.07.2009, 14:59:33   #10
gaga
mi-e somn

gaga's Avatar

Implicit

In avanpremiera revenirii lui Cristian Minculescu intr-un recital extraordinar IRIS din aceasta luna (Tg Mures):

 REMIX 218 – 12 iulie 2009, ora 17.00 (reluari: 13 iul – 0.50, 15 iul – 10.05), TVR CULTURAL: Integralele REMIX: « O corabie cu panze: IRIS », prima parte (anii ’75 - ‘84). Istorie a celui mai important grup (hard)rock romanesc al anilor ’80 – ’90, documentarul a fost posibil folosind aniversarea a doua decenii de activitate din 1997 (cand lansarea CD-ului live a fost acompaniata de un concert in care au evoluat si fondatorii Nutu Olteanu–chitara, Emil Lechinteanu–bas si Nelu Dumitrescu–baterie, plus Sorin Chifiriuc (basist/chitarist in a doua formula), abordand repertoriul de la… origini, inclusiv cover-uri!). Este urmarita apoi declansarea consacrarii cu solistul Cristian Minculescu, chitaristul compozitor Adrian Ilie, regretatul basist Marty Popescu, colaborarea cu chitaristul Florin Ochescu la discul “Iris I”, solistul Dan Bittman, proiectul VOLTAJ. Pe langa majoritatea membrilor, au mai fost intervievati
organizatorii Aurel Gherghel si Stelian Tanase, impresarii Dorian Ciubuc si Mircea Muscaliu, bateristul Vali Neamtu “Galagie”, realizatorul TV Petre Magdin.

 REMIX 219 – 12 iulie 2009, ora 17.00, TVR CULTURAL: Integralele REMIX: « IRIS, steaua ta », partea a doua (anii ’85 – ’96 sau 2000) Documentarul continua istoria de dupa lansarea primului disc: plecarea lui Florin Ochescu, revenirea lui Adrian Ilie (de la INCOGNITO), trecerea lui Dan Bittman, plecarea lui Nutu Olteanu, alaturi de Marty Popescu, la HOLOGRAF). Pe langa interviurile cu Cristian Minculescu si Nelu Dumitrescu si ceilalti membri enumerati, vorbesc in premiera urmatorii chitaristi - Valer Popa si Mihai Alexandru - si basistul Doru Borobeica. Alti intervievati: producatorul din 1996 Mihai Godoroja, organizatorii Dorian Ciubuc, Aurel Gherghel si Stelian Tanase, Petre Magdin (TVR), primul impresar Mircea Muscaliu. Sunt evocate discurile urmatoare (optzeciste si nouazeciste), proiectele fostilor membri (HOLOGRAF si OLTEANU BAND – Suedia) culminand cu practic relansarea trupei prin albumul “Luna plina” si concertul de aniversare
a doua decenii din 1997.

 REMIX 220 – 26 iulie 2009, ora 17.00, TVR CULTURAL: Integralele REMIX: « IRIS, cat o Luna plina », partea a treia (anii ’97 – ’02) Renasterea IRIS de dupa lansarea albumului “Luna plina”, polarizata de producatorul Mike Godoroja, este urmarita prin prisma spectacolelor conceptuale aferente lansarilor discografice: “Mirage” (1998), “IRIS 2000”, proiectul “Athenaeum”, albumul “Matase alba” si concertul aniversarii a 25 de ani la aeroportul Baneasa (2002, prefatat de colaborarea de senzatie cu URIAH HEEP), “4Motion” (2003), “Maxima” (2005), “Cei ce vor fi” (concert aniversar 30 de ani si lansare la Baneasa), dar si recitaluri importante la CERBUL DE AUR (2002), STUFSTOCK (2004), ARTMANIA (2007). Interviuri cu toti membrii (deveniti stabili ai) grupului (Cristian Minculescu, Nelu Dumitrescu, Valter Popa si Doru Borobeica), Felicia Filip, Mick Box, Bernie Shaw, organizatori.

sapt 13 – 19 iul 09 (reluare din 15 sep 08, TVR CULTURAL)
STEPAN PROJECT feat NINA CASSIAN – « Marea ca o Poezie »
Colaborare inedita si… imposibila realizata de echipa emisiunii REMIX. Recitarea cunoscutei poete a fost inregistrata in 1970, la 2 Mai, muzica apartinand discului « Undeva in Europa » (2000), in interpretarea chitaristilor Ilie Stepan si Horea Crisovan. Imagini filmate in Vama Veche (2004 – 2008).

sapt 20 – 26 iul 2009, TVR CULTURAL
Colaborare inedita si… imposibila realizata de echipa emisiunii REMIX. Melodia este interpretata vocal de regretatul Dorin Liviu Zaharia. Imaginile remixate apartin documentarului prospectiv «Tapinarii» realizat de regizorul Ioan Carmazan, care a premers lung metrajul cu acelasi nume, avand coloana sonora semnata de acelasi Dorin Liviu Zaharia.

Reluari TIMPUL CHITARELOR la TVR 2:

Timpul Chitarelor: 11 iul., ora 16.35 si 0.55, TVR 2
Sumar editia I-a: Invitati: Gabriel Cotabita si Mihai Pocorschi... „2 de la VH 2” (retrospectiva a activitatii artistice a celor doi invitati si anuntarea noului proiect discografic, 4 momente live VH2 dintre care doua piese noi); momente inedite live cu Mihai si Vladimir Pocorschi; lansare album folk jazz Alina Manole – „Luna patrata”; cover-uri cu band-ul emisiunii THE CROSSROADS; concursul emisiunii. Prezinta Marius Bodochi, Dan Cojocaru si Doru Ionescu / redactor Roxana Tarhon / producator Ionela Lita.

Timpul Chitarelor: 18 iul., ora 16.35 si 1.10, TVR 2
Sumar editia a II-a: Invitati: Nutu Olteanu, BYRON (retrospectiva a activitatii artistice a invitatilor cu noutatile lor discografice); Solo, Vichi & THE CROSSROADS – avanpremiera la concertul NAZARETH in Romania, cronica AC/DC la Budapesta; folk cu Alina Zaharia si CANTOS; Sireturi din... Epoca de Aur (CAPITOL); concursul emisiunii. Prezinta Marius Bodochi, Dan Cojocaru si Doru Ionescu / redactor Roxana Tarhon / producator Ionela Lita.

Timpul Chitarelor: 15 iul., ora 23.20 si 17 iul., 1.15, TVR Cultural
Sumar editia I-a: Invitati: Gabriel Cotabita si Mihai Pocorschi... „2 de la VH 2” (retrospectiva a activitatii artistice a celor doi invitati si anuntarea noului proiect discografic, 4 momente live VH2 dintre care doua piese noi); momente inedite live cu Mihai si Vladimir Pocorschi; lansare album folk jazz Alina Manole – „Luna patrata”; cover-uri cu band-ul emisiunii THE CROSSROADS; concursul emisiunii. Prezinta Marius Bodochi, Dan Cojocaru si Doru Ionescu / redactor Roxana Tarhon / producator Ionela Lita.

Vechi 23.07.2009, 11:12:09   #11
gaga
mi-e somn

gaga's Avatar

Implicit

Echipa REMIX s-a intors victorioasa de la GARANA JAZZ FESTIVAL (nu, n-am filmat-o pe Elena Udrea) si tocmai ce-a plecat sa filmeze la Sighisoara si Tg Mures (IRIS!!!) apoi la FOLK YOU!... Asa ca va invitam la cateva vizionari TV:

 REMIX 220 – 26 iul. 2009, ora 17.00 (reluari: 26 iul – 4.00 / 27 iul – 0.40 / 29 iul – 10.05), TVR CULTURAL: Integralele REMIX: « IRIS, cat o Luna plina », partea a treia (anii ’97 – ’02) Renasterea IRIS de dupa lansarea albumului “Luna plina”, polarizata de producatorul Mike Godoroja (intervievat in premiera), este urmarita prin prisma spectacolelor conceptuale aferente lansarilor discografice: “Mirage” (1998), “IRIS 2000”, proiectul “Athenaeum” (2000), albumul “Matase alba” si concertul aniversarii a 25 de ani la aeroportul Baneasa (2002, prefatat de colaborarea de senzatie cu URIAH HEEP), “4Motion” (2003), plus recitalul de la CERBUL DE AUR (2002). Interviuri cu toti membrii (deveniti stabili ai) grupului (Cristian Minculescu, Nelu Dumitrescu, Valter Popa si Doru Borobeica), Felicia Filip, Mick Box, Bernie Shaw, Dorian Ciubuc (producator discografic).

 REMIX 221 – 2 aug. 2009, ora 17.00, TVR CULTURAL: Integralele REMIX: « IRIS Maxima », partea a patra (anii ’03 – ’09) Epopeea IRIS continua din anul 2003 cu spectacole conceptuale dedicate lansarii albumelor curente “4Motion” (2003), “Iris Maxima” (2005), “Cei ce vor fi” (2007, coincizand cu sarbatorirea a 30 de ani pe aeroportul Baneasa), dar si alte recitaluri importante: Stufstock 2004, Artmania 2007, Filipissima 2007, Cerbul de Aur 2008, conferinta de presa de la revenirea pe scena a emblematicului solist! Interviuri cu membrii grupului Cristi Minculescu, Nelu Dumitrescu, Valter Popa, Doru Borobeica si Relu Marin, producatorul artistic Mihai Godoroja, Felicia Filip, Cristian Mihailescu, Florentin Milcoff, producatorii Dorian Ciubuc, Minel Stoica si Catalin Muraru s.a.

 REMIX 221 – 9 aug. 2009, ora 17.00, TVR CULTURAL: Integrala PHOENIX, partea a patra: anii ’90, “Fie sa renasca!” Istoria celui mai celebru grup rock romanesc continua in anii postdecembristi, fara a fi ocolita de surprize. Numeroase fapte necunoscute, petrecute in Romania, dar si Germania, Franta sau Spania, sunt iterate de membri PHOENIX si de apropiati ai lor: Nicolae Covaci, Mircea Baniciu, Jozsef Kappl, Costin Petrescu, Moni Bordeianu, Bela Kamocsa, Ovidiu Lipan “Tandarica”, Mani Neumann, Dzidek Marcinkiewicz, Volker Vaessen, Ionut Contras, Anca Vijan, Dixie Krauser, organizatorii Dan Chisu, Dorian Ciubuc, Ionel Marchis. Festivalul ROCK ’91, primul turneu in marile orase ale tarii dupa revenire, aparitia la festivalul "Mamaia 1992", prima intalnire - la Timisoara, in 1994 - a unei formule beat (din anii '60), lansarea discurilor noi “Symphoenix” (1992) si "Aniversare 35", culminand cu turneul CANTAFABULE (1998, cu secvente de pe
discul remix, neaparut) consemneaza legenda care traieste in continuare si nu da semne de oboseala!

SUMAR RETRO CLIP (10) sapt 20 – 26 iul 2009 (reluare din 22 sep 08, TVR CULTURAL)
Emisie: 20 iul – ora 11.50 / reluari: 21 iul – 13.00 / 22 iul – 13.00, 18.40 / 23 iul – 11.50 / 24 iul – 14.25

SUMAR RETRO CLIP (11) sapt 27 iul – 2 aug 2009 (reluare din 29 sep 08, TVR CULTURAL)
Emisie: 27 iul – ora 11.50 / reluari: 28 iul – 11.50, 13.00 / 29 iul – 13.00, 18.40 / 30 iul – 11.50 / 31 iul – 14.25
SFINX – «Secolul vitezei»
Una dintre bijuteriile rock romanesti, piesa a aparut pe primul disc LP SFINX in 1975, „Lume alba”, o compozitie semnata de Dan Andrei Aldea. Clipul a fost realizat pentru un portret REMIX al muzicianului in 2007, cu imagini din Arhiva Multimedia TVR (1970).

SUMAR RETRO CLIP (15) sapt 3 – 9 aug 2009 (reluare din 27 oct 08, TVR CULTURAL)
N.S.K. – “Radio Romanesti Bucuria”
Cei 80 de ani impliniti de Radio Romania prilejuiesc emisiunii o editie speciala, un best of al Arhivei Multimedia TVR legat de istoria celebrei institutii de cultura. Piesa pe care s-au montat imaginile in cauza este mult mai recenta, datand din 2000, o melodie moderna de factura electro-rock, compusa si interpretata de grupul bucurestean N.S.K. (Cri Stanciu, DJ Vasile si Electric Brother) la ora la care castiga titlul suprem european la categoria sa! (albumul discografic “Trebuie sa dansam!”)

SUMAR RETRO CLIP (16) sapt 10 – 16 aug 2009 (reluare din 3 nov 08, TVR CULTURAL)
TRIO RICHARD OSCHANITZKY – “Cearta” (1969)
Intr-o saptamana in care TVR CULTURAL difuzeaza ample selectiuni de la a X-a editie a festivalului RICHARD OSCHANITZKY desfasurat in mai 2008, organizat de TVR Iasi, RetroClip omagiaza muzicianul nepereche printr-una din descoperirile senzationale in Arhiva Multimedia TVR – filmarea celebrei piese “Cearta” (1969), in interpretarea unui trio celebru: Richard Oschanitzky – pian / Johnny Raducanu – contrabas / Bob Iosifescu – baterie.

SUMAR RETRO CLIP (17) sapt 17 – 23 aug 2009 (reluare din 10 nov 08, TVR CULTURAL)
ROSU SI NEGRU – “Val de mare” (remix 2001)
Intr-un anotimp in care unul dintre marii muzicieni pop-rock ai Romaniei, Liviu Tudan, a fost comemorat de mai multe institutii media, TVR CULTURAL difuzeaza in rotatie ultimul clip realizat de compozitor, in acelasi timp teleast. Filmari la Vama Veche in 2001.

Reluari TIMPUL CHITARELOR la TVR 2:

25 iulie, ora 16.35 si 1.20: Sumar editia a IV-a: Invitati: VENUS (reintalnirea primului grup pop-rock feminin din Europa dupa 32 de ani: Nicoleta Paun, Suzana Georgescu, Mariana Soitu si Eugenia Serbanescu, live cu grupul emisiunii) si DUCU BERTZI (scurta retrospectiva a activitatii solo si cu SONG, secvente de pe proximul DVD - ultimul concert cu Florian Pittis, Marius Batu si Mihai Nenita; minirecital); minirecital HIGHLIGHT KENOSIS; momente inedite de chitara cu Solo si solistul Vichi; cover-uri cu band-ul emisiunii THE CROSSROADS; Sireturi din... Epoca de Aur („Cantarea Romaniei”); concursul emisiunii. Recita Marius Bodochi.

24 iulie, ora 1.55: Sumar editia a II-a: Invitati: Nutu Olteanu, BYRON (retrospectiva a activitatii artistice a invitatilor cu noutatile lor discografice); Solo, Vichi & THE CROSSROADS – avanpremiera la concertul NAZARETH in Romania, cronica AC/DC la Budapesta; folk cu Alina Zaharia si CANTOS; Sireturi din... Epoca de Aur (CAPITOL); concursul emisiunii. Prezinta Marius Bodochi, Dan Cojocaru si Doru Ionescu / redactor Roxana Tarhon / producator Ionela Lita.

Vechi 07.08.2009, 19:48:19   #12
gaga
mi-e somn

gaga's Avatar

Implicit

 REMIX 216 – 9 aug. 2009, ora 17.00 (reluari: 10 aug – 0.45, 12 aug – 10.05 si 2.45), TVR CULTURAL: Integrala PHOENIX, partea a patra: anii ’90, “Fie sa renasca!” Istoria celui mai celebru grup rock romanesc continua in anii postdecembristi, fara a fi ocolita de surprize. Numeroase fapte necunoscute, petrecute in Romania, dar si Germania, Franta sau Spania, sunt iterate de membri PHOENIX si de apropiati ai lor: Nicolae Covaci, Mircea Baniciu, Jozsef Kappl, Costin Petrescu, Moni Bordeianu, Bela Kamocsa, Ovidiu Lipan “Tandarica”, Mani Neumann, Dzidek Marcinkiewicz, Volker Vaessen, Ionut Contras, Anca Vijan, Dixie Krauser, organizatorii Dan Chisu, Dorian Ciubuc, Ionel Marchis. Festivalul ROCK ’91, primul turneu in marile orase ale tarii dupa revenire, aparitia la festivalul "Mamaia 1992", prima intalnire - la Timisoara, in 1994 - a unei formule beat (din anii '60), lansarea discurilor noi “Symphoenix” (1992) si "Aniversare 35",
culminand cu turneul CANTAFABULE (1998, cu secvente de pe discul remix, neaparut) consemneaza legenda care traieste in continuare si nu da semne de oboseala!

 REMIX 217 – 16 aug. 2009, ora 17.00, TVR CULTURAL: Integrala PHOENIX, partea a cincea: anii 2000, “Anotimpul 5”. A cincea parte a legendei, recupereaza cateva piese cantate in anii ’90, pentru a se centrata pe concertul aniversar al celor patru decenii organizat (pe o durata de peste 5 ore) la Sala Polivalenta din Bucuresti in 11 oct 2002, premers de Intalnirea undergROund organizata de emisiunea noastra la Club A, cu membrii trupei refacute. Intervievati: Nicu Covaci, Mircea Baniciu, Jozsef Kappl, Ovidiu Lipan Tandarica, Mani Neumann, Dzidek Marcinkiewicz, Volker Vaessen, Costin Petrescu, Valeriu Sepi, George Calboreanu “Schwartz”, Octavian si Florin Silviu Ursulescu, Aurel Gherghel, Dan Chisu, Ioan Carmazan, Andrei Voiculescu. Inregistrari video (Germania, 1989), concertul “Ora – Hora” (2000 – Sala Palatului), primul concert din dec 2001 cu Mircea Baniciu revenit in trupa, o repetitie in 2004 cu Covaci si trei vocali!

 REMIX 210 – 23 aug. 2009, ora 17, TVR CULTURAL (reluare din 31 mai 2009, ora 17.00): VENUS rediviva! (reintalnirea primului grup pop-rock feminin din Europa dupa 32 de ani). Interviuri cu Nicoleta Paun, Suzana Georgescu, Mariana Soitu si Eugenia Serbanescu, arhiva si live cu grupul The Crossroads la Silver Church).

SUMAR RETRO CLIP (15) sapt 3 – 9 aug 2009 (reluare din 27 oct 08, TVR CULTURAL)
N.S.K. – “Radio Romanesti Bucuria”
Cei 80 de ani impliniti de Radio Romania prilejuiesc emisiunii o editie speciala, un best of al Arhivei Multimedia TVR legat de istoria celebrei institutii de cultura. Piesa pe care s-au montat imaginile in cauza este mult mai recenta, datand din 2000, o melodie moderna de factura electro-rock, compusa si interpretata de grupul bucurestean N.S.K. (Cri Stanciu, DJ Vasile si Electric Brother) la ora la care castiga titlul suprem european la categoria sa! (albumul discografic “Trebuie sa dansam!”)

SUMAR RETRO CLIP (16) sapt 10 – 16 aug 2009 (reluare din 3 nov 08, TVR CULTURAL)
TRIO RICHARD OSCHANITZKY – “Cearta” (1969)
Intr-o saptamana in care TVR CULTURAL difuzeaza ample selectiuni de la a X-a editie a festivalului RICHARD OSCHANITZKY desfasurat in mai 2008, organizat de TVR Iasi, RetroClip omagiaza muzicianul nepereche printr-una din descoperirile senzationale in Arhiva Multimedia TVR – filmarea celebrei piese “Cearta” (1969), in interpretarea unui trio celebru: Richard Oschanitzky – pian / Johnny Raducanu – contrabas / Bob Iosifescu – baterie.

SUMAR RETRO CLIP (17) sapt 17 – 23 aug 2009 (reluare din 10 nov 08, TVR CULTURAL)
ROSU SI NEGRU – “Val de mare” (remix 2001)
Intr-un anotimp in care unul dintre marii muzicieni pop-rock ai Romaniei, Liviu Tudan, a fost comemorat de mai multe institutii media, TVR CULTURAL difuzeaza in rotatie ultimul clip realizat de compozitor, in acelasi timp teleast. Filmari la Vama Veche in 2001.

Reluari TIMPUL CHITARELOR la TVR 2 si la TVR CULTURAL:

TVR CULTURAL: 5 aug - 23.20 si 7 aug – 1.30, TVR 2: 8 aug, 16.35

Editia a III-a: Invitati: TIMPURI NOI (retrospectiva a activitatii grupului, live cu piese vechi si noi, intr-o noua componenta & orchestratie); momente inedite de chitara cu Solo si Jul Baldovin; cover-uri cu band-ul emisiunii THE CROSSROADS; Sireturi din... Epoca de Aur (MATZE – „1 Mai” remix!); concursul emisiunii. Prezinta Marius Bodochi, Dan Cojocaru si Doru Ionescu / redactor Roxana Tarhon / producator Ionela Lita.

Vechi 02.10.2009, 08:43:50   #13
gaga
mi-e somn

gaga's Avatar

Implicit

 REMIX 223 – 4 oct 2009, ora 17.00, TVR CULTURAL: Avanpremiera concertistica IRIS reload, dar si... semnal discografic / SARMALELE RECI... reincalzite! – reportaj de Daniela Bobos despre noul clip / Destinatar Remix: THE AMSTERDAMS – “Chased by the Housewives” si HIGHLIGHT KENOSIS – “A Drop of You”.

 REMIX 224 – 11 oct 2009, ora 17.00, TVR CULTURAL: La aniversara: Florin Silviu Ursulescu, un ghid pop, rock & folk. Celebrul DJ si muzicolog isi comenteaza epoca, secvente de arhiva antologice / TROOPER: avanpremiera la opera rock “VLAD TEPES – Poemele Valahiei”, interviu si fragmente din avanpremiera de la Sighisoara (august 2009).

 REMIX 225 – 18 oct 2009, ora 17.00, TVR CULTURAL: STEVE VAI in BraSHOW: Premierea senzationalului chitarist american la CERBUL DE AUR 2009 pentru cei 30 de ani de muzica la superlativ. Secvente de la conferinta de presa, repetitii, minirecitalul din 6 sep., interviu in exclusivitate si selectiuni in premiera de pe DVD-ul in curs de lansare “Where the Wild Things Are”; arhiva: selectiuni din recitalul de la Bucuresti (2000).

 REMIX 226 – 18 oct 2009, ora 17.00, TVR CULTURAL: Portret ALEXANDRU ANDRIES

 REMIX 227 – 25 oct 2009, ora 17.oo, TVR CULTURAL: Reportaj la un concert FARFARELLO (Silver Church, 15 sep 2009) / portret MARIUS BARAS

Timpul Chitarelor 3 octombrie 2009, ora 16.35, TVR 2
Sumar editia a X-a: Invitati: IRIS (portret cu imagini de arhiva, recital, interviuri cu Cristian Minculescu, Nelu Dumitrescu, Valter Popa, Dorulet Borobeica si Relu Marin), avanpremiera la concertul extraordinar din 8 oct 2009 si la lansarea primelor cinci albume pe CD. Cover-uri cu band-ul emisiunii BANDIDOS (RAINBOW) / Momente cu monstri sacri ai rockului in Romania: Steve Vai, Joe Lynn Turner, Whitesnake / Carte de vizita: VOO DOO. Recita Marius Bodochi. Concursul emisiunii.

Timpul Chitarelor 10 octombrie 2009, ora 16.35, TVR 2
Sumar editia a XI-a: Invitati: MIKE GODOROJA & BLUE SPIRIT si invitatii lor (portret cu imagini de arhiva, microrecital din noul proiect BALKANIC ZEPPELIN, interviuri cu Mihai Godoroja, Marius Mihalache, Dan Mircea Cipariu, Dan Iliescu). Cover-uri cu band-ul emisiunii BANDIDOS (JUDAS PRIEST) / Lansarea DVD-ului emisiunii: „Timpul chitarelor” (interviu cu Andrei Enescu – TVR Media). Recita Marius Bodochi. Concursul emisiunii.

Timpul Chitarelor 17 octombrie 2009, ora 16.35, TVR 2
Sumar editia a XII-a: Invitati: DORU STANCULESCU (portret cu imagini de arhiva, microrecital, interviu) si CONEXIUNI (arhiva, interviuri cu Florian Stoica si Solo, remember live) / chitaristi celebri la „Garana Jazz” 2009 (John Abercrombie, Terje Rypdal). Cover-uri cu band-ul emisiunii BANDIDOS. Recita Marius Bodochi. Concursul emisiunii.

Timpul Chitarelor 24 octombrie 2009, ora 16.35, TVR 2
Sumar editia a XIII-a: Invitati: MIRCEA BANICIU (portret cu imagini de arhiva, microrecital, interviu) si KUMM (arhiva, clipul „Morsa”, interviu cu membrii grupului) / reportaj la concertul FARFARELLO. Cover cu band-ul emisiunii BANDIDOS (MUSE). Carte de vizita: Dorin Andone. Recita Marius Bodochi. Concursul emisiunii.

Reluari JAZZ IN FESTIVAL, la o ora mai inaintata in noapte, doar pentru cunoscatori...:

Emisia 2: 23 sep – ora 0.20 si 25 sep – ora 1.30 (reluare din 11 martie, ora 23.05, TVR CULTURAL): SIGHISOARA BLUES FESTIVAL, editia a cincea (19 – 21 feb 2009), partea a doua: Selectiuni din recitalurile LIL DAVE THOMPSON & BAND (S.U.A.) si RAG, MAMA RAG (Marea Britanie). Interviuri cu Lil’ Dave Thompson, Ashley si Deborah Dow si Berti Barbera.

Emisia 3: 30 sep – ora 0.20 si 2 oct – ora 1.30 (reluare din 18 martie, ora 22.45, TVR CULTURAL): SIGHISOARA BLUES FESTIVAL, editia a cincea (19 – 21 feb 2009), partea a treia: Selectiuni din recitalurile RAG, MAMA RAG (Marea Britanie) si JOHN PRIMER & BAND (S.U.A.). Interviuri cu Aurel Hatiegan, Berti Barbera, Ashley Dow si John Primer.

Emisia 4: 7 oct – ora 0.20 si 9 oct – ora 1.30 (reluare din 25 martie, ora 22.50, TVR CULTURAL): SIGHISOARA BLUES FESTIVAL, editia a cincea (19 – 21 feb 2009), partea a patra: Selectiuni din recitalurile JOHN PRIMER BAND (SUA), FLALEXMY (Romania) si ANA POPOVIC BAND (Serbia / SUA). Interviuri cu John Primer, Ana Popovic, Berti Barbera si Ioan Lazar.

Emisia 5: 14 oct – ora 0.20 si 16 oct – ora 1.30 (reluare din 1 apr, ora 22.45, TVR CULTURAL): SIGHISOARA BLUES FESTIVAL, editia a cincea (19 – 21 feb 2009), partea a cincea: Selectiuni din recitalurile LUCKY PETERSON (sua / Romania) si ANA POPOVIC BAND (Serbia / SUA). Interviuri cu Lucky Peterson, Ana Popovic, Berti Barbera, organizatorii Ioan Lazar si Aurel Hatiegan.

...urmeaza GARANA JAZZ FESTIVAL 2009, asadar in premiera!

RETRO CLIP (42): sapt 28 sep – 4 oct 2009
ROSU SI NEGRU – “Soare si vant” (fragment, 1971)
Un fragment din poemul rock prezentat de ROSU SI NEGRU la cel mai mare festival de muzica rock romaneasca (“Club A” 1971), multipremiat. O filmare inedita de platou cu cativa dintre cei mai mare instrumentisti romani din epoca: Nancy Brandes, Ovidiu Lipan “Tandarica”, Nicky Dorobantu, Florin Marcovici s.a.

Retro clip (51): sapt 5 - 11 oct 2009, TVR CULTURAL - EMISIE NOUA:
ADRIAN IONESCU / “Sub balcon eu ti-am cantat o serenada” (1969)
Una dintre cele mai importante emisiuni magazin ale Televiziunii Romane din anii ’60-’70 a fost “Buna seara, fete! Buna seara, baieti!”, realizata de Elisabeta Mondanos. Intre numeroasele rubrici, una isi propunea sa remixeze refrenele de altadata: „Cosmetica muzicala”...

Vechi 15.01.2010, 19:31:28   #14
gaga
mi-e somn

gaga's Avatar

Implicit

despre KAMO numai de blues & jazz

Stiam ca e bolnav, dar eram convins ca va duce boala pe picioare; cuvantul de ordine in ce-l priveste a fost NEOBOSIT! De altfel, il filmasem la Garana in vara, a cantat (ba a si organizat) pana in noiembrie... Stirea m-a luat total pe nepregatite. Mai mult decat ce s-a putut vedea aseara la JURNAL CULTURAL... va putea fi urmarit intr-un portret al lui Kamo duminica 24 ian 2010, ora 17, pe spatiul emisiunii REMIX... dar tot o selectie sumara din materialul bogat pe care l-am filmat cu muzicianul, de la primul interviu PHOENIX (martie 2002) pana la Garana 2009. Pana atunci cateva scurte extrase...

„Primul meu grup a fost la liceul german Lenau, unde exista o brigadă de agitaţie care trebuia acompaniată. Eram la tobe, a venit şi Covaci, apoi s-au adăugat Florin „Moni” Bordeianu, Adrian Pavlovici, Claudiu Rotaru şi Ioan „Pilu” Ştefanovici. Ne numeam SFINÞII, de la serialul cu Roger Moore, dar după ce am avut ceva de furcă cu autorităţile (comunismul era ateu, nu?) ne-am schimbat numele în PHOENIX, la ideea lui Claudiu. Erau primii ani ’60, lumea era înnebunită de sunetul chitarelor electrice. Am ajuns în atenţia oraşului, cântam pe la serile de dans ale studenţilor, unde veneau toţi tinerii timişoreni… Am cântat la cantina MV, până nu s-a mai putut din cauza aglomeraţiei, apoi la Constructorul devenit Lola, cu toată lumea venind după noi…
(...)
Prima recunoaştere oficială a venit de la Iaşi. Lui Cornel Chiriac - care era şeful comisiei - i-a plăcut, el era deschis, era mereu cu ochii pe ce era mai nou, pe avangardă; am luat marele premiu, iar la o săptămână ne-a adus în Bucureşti, să cântăm la RadioTeleviziune. Sunam occidental, asta era însuşirea noastră, aşa ceva nu se mai văzuse pe posturile naţionale, la ore de mare audienţă. Imediat au pus ochii pe noi şi nişte impresari italieni, speram să ne ducă la casa de discuri unde era şi Celentano. (mama lui Nicu, dna Tamara, vorbea de un fabricant de instrumente muzicale din Italia - n.m.) Ca timişoreni, fuseserăm favorizaţi de această conectare cu Vestul. Apoi, Moni primea muzică din Statele Unite. Eu eram prieten cu celebrul Drâmbă, campion mondial la floretă, care mi-aducea după fiecare deplasare câte un disc. Þin minte primele două single-uri BEATLES, luate de pe la Tokio, care au făcut înconjurul
oraşului până abia se mai auzeau cu toate pârâiturile căpătate de la uzură…
(...)
De fapt, toată generaţia de tineri, de intelectuali din noul val se uita spre Occident, spre lumea artistică de-acolo. În particular, eram influenţaţi de Tinerii Furioşi, un curent al anilor ’60, înainte de Hippie (care nu ne-a schimbat mai mult decât sub aspectul îmbrăcăminţii). Era o vreme când la noi apăruseră tot felul de cărţi şi toate acele filme – «Blow up», «Z», «Ziua când vin peştii», «Viaţă sportivă» - care aveau în prim plan tineri deloc cuminţi, furioşi, protestatari, destul de duri; de-acolo ne revendicam. Nebunul… e inspirat din piesa BEATLES - «Fool On The Hill», direcţia melodiei e una precisă - despre Ceauşescu era vorba - dar nu şi-au dat seama… Textierii erau din gaşca noastră, aveau acelaşi mod de viaţă cu al nostru, nu scriau la comandă ci în spiritul găştii.
(...)
Eram inconştienţi, făceam totul din plăcere, nu ne păsa de bani. Alţii de-afară, ajunşi în ţara lor la nivelul PHOENIX-ului în România, sunt oameni bogaţi azi. Dintre foştii mei colegi nici unul nu s-a realizat pe partea asta, de la mine şi până la membrii celei de-a doua formule. Cu compozitorii de curte era altceva, ei erau difuzaţi toată ziua cu muzica lor uşoară. La noi nu era cazul, era un adevărat curaj să dai pe post PHOENIX. Pentru primul nostru disc cu «Hei tramvai», vândut în peste jumătate de milion de bucăţi, am luat fiecare 600 de lei, cât un salariu mediu de-atunci. Nu fac un caz din asta, aşa a fost istoria, nu? Dar i-am fentat cu textele, cu «Canarul»…
Pentru mine, după plecarea lui Moni, PHOENIX şi-a încheiat activitatea. Nici nu m-ar fi interesat direcţia etno, care a fost un pact nescris cu Ceauşescu, la întoarcerea din China. Pe de altă parte, un motiv serios de despărţire a fost şi faptul că Nicu îmi tot striga să cânt mai tare, în timp ce eu îi ceream să cânte el mai încet, să ne auzim unul pe altul; eu voiam să aud totul…
(...)
Eu aş face distincţie clară, pentru că noi am cântat o muzică în limbaj internaţional şi sunt mândru de asta. Noi am creat această formaţie; nu sunt lăudăros în general, dar ăsta-i adevărul, şi numele tot noi l-am dat, a fost de notorietate internaţională. Apoi a fost generaţia cu etno, ce-i drept de mai mare succes, cu acele texte foarte bune.”

GRAMOFON în pliantul festivalului CLUB A din 1981: “Formaţia reprezintă azi vârful unei vieţi muzicale timişorene care, chiar dacă nu are intensitatea de altă dată, a reprezentat mult pentru jazzul şi rockul românesc. Grupul s-a remarcat la festivalurile de la Sibiu, evoluţia din ’77 - cu “Muzica sferelor” - reprezentând o prezenţă de fusion-jazz, cu inspiraţii WEATHER REPORT de cea mai înaltă calitate. După despărţirea de flautistul şi saxofonistul Liviu Butoi - autorul unor piese de succes prezentate la Sibiu în 1978 – “Serial”, “Între nori”, “Gramofon” -, grupul în componenţa Doru Apreotesei, Bela Kamocsa, Mihai Farcaş, Tiberiu Ladner se prezintă la actualul spectacol-concurs cu “Uvertura” (Apreotesei), “Urme de paşi pe lut” (Farcaş), “Urme de paşi pe omăt” (Kamocsa), “Urme de paşi pe infinit” (Apreotesei).”
(fragmente din cartea “Timpul chitarelor electrice”, ed. Humanitas, 2006, datorate lui Kamo)

Vechi 05.02.2010, 22:12:41   #15
gaga
mi-e somn

gaga's Avatar

Implicit

 REMIX 237 – 31 ian 2010, ora 17.00 (reluari: 3 feb 2010, ora 10.05 si 4.00), TVR CULTURAL: Integrala ROSU SI NEGRU (prima parte, anii ’63 – ’72). O sumedenie de filmari (mai mult de jumatate cu piese needitate vreodata pe disc) descoperite in Arhiva Multimedia TVR, fragmente audio din Fonoteca TVR plus imagini inedite din terte surse (cinecluburile Club A, Casele de Cultura ale Studentilor din Iasi si Bucuresti). Povestea unuia dintre cele mai importante grupuri rock din Romania, urmarit in perioada ieseana de ascendenta spre primele doua mari Festivaluri Pop ale Arhitecturii (1969, 1971) si... platourile si clipurile TVR. Intervievati: muzicienii Nancy Brandes, Ovidiu Lipan Tandarica, Liviu Tudan, Cornelia Andreescu (grupul vocal AURORA), Dinu Radescu, ziaristii Dumitru Morosanu, George Stanca, Daniela Caraman Fotea, Aurel Gherghel, Mirel Leventer, Nelu Stratone.

 REMIX 238 – 7 feb 2010, ora 17.00 (reluari: 10 feb 2010, ora 10.05 si 3.45), TVR CULTURAL: Integrala ROSU SI NEGRU (partea a doua, anii ’72 – ’84). Perioada de tranzitie pentru supergrup este urmarita ilustrand majoritatea inregistrarilor aparute pe discurile single, apoi si pe albume, practic culegeri de hituri rock romanesti. Revenirea din 1977 este sustinuta prin numeroase declaratii ale muzicienilor care au trecut prin supergrup (inclusiv dupa 1972): liderul Liviu Tudan, Nancy Brandes, Ovidiu Lipan “Tandarica”, Sorin Tudoran, Florin Ochescu, Harry Coradini, Ion Cristian “Calare”, Dorel Vintila Zaharia “Baba”, Nutu Olteanu, Adrian Ordean, Gabi Nacu, dar si sunetistul-impresar Dorian Ciubuc sau ziaristul textier George Stanca. Peste toti si toate, abunda secvente muzicale inedite, inclusiv live.

 REMIX 239 – 14 feb 2010, ora 17.00, TVR CULTURAL: Integrala Liviu Tudan & ROSU SI NEGRU (partea a treia, anii 1984 – 2005). Ultima parte a istoriei celebrului grup pop-rock ajuns a doua oara la apogeu la jumatatea anilor ’80, sub conducerea unuia dintre marii muzicieni romani. Sunt trecute in revista filmarile existente in arhiva TVR cu piese de pe albumele “...Pseudofabula” (1984), “Culori” (1985) si “Semnul tau” (1988). De asemenea, productiile importante de dupa Revolutie intre care: “Craciun insangerat” (1990), ultimul concert la ROCK’93, clipurile “Val de mare” (remix 2000) si “Viata ca o prada” (1997), lansarea discului “Tribut lui Liviu Tudan / ROSU SI NEGRU”. Interviuri cu Liviu Tudan, Adrian Ordean, Florin Ochescu, organizatorul Dorian Ciubuc, Dorel Vintila Zaharia “Baba”, Cristi Marinescu, Cornel Cristei, Adrian Constantinescu...

 REMIX 240 – 21 feb 2010, ora 17.00, TVR CULTURAL: Reportaj la concertul “Echoes from Transcendence Evening” cu THY VEILS si DOR DE DUH (Silver Church, 24 ian 2010), selectiuni live, imagini de arhiva si interviuri cu Daniel Dorobantu, Hupogrammus, Sol Faur si organizatorul Doru Atomei (Kogaionon Magazine).

 REMIX 241 – 28 feb 2010, ora 17.00, TVR CULTURAL: De la rock (SURVOLAJ) la Folk (NAPALM D’OR) cu Daniel Silvian Petre si Emil Kindlein, recentii castigatori ai festivalului concurs OM BUN. / Reportaj la concertul de lansare al primului album discografic “Picuri de rai” semnat JUKEBOX (26 nov 2009, Jukebox Club). Selectiuni live si interviuri cu Alex Vasilache (voce) si Adi Tetrade (tobe).

3 feb, ora 0.10 / 5 feb – 1.10: Timpul Chitarelor reluare din 5 decembrie 2009, ora 17.00, TVR 2
Sumar editia a XVII-a: Invitati: ALEXANDRU JIMI ZARNESCU (portret cu imagini de arhiva, microrecital, interviu). Despre SENS si PRO MUSICA cu TIC PETROSEL (arhiva, interviu, microrecital). Carte de vizita ACT (live, preluare VOLTAJ, interviu). Remember Ionel NAE Tarnoczi. Cover cu trupa emisiunii BANDIDOS (QUEEN). Recita Marius Bodochi. Concursul emisiunii.

10 feb, ora 0.10 / 12 feb – 1.10: Timpul Chitarelor reluare din 12 decembrie 2009, ora 17.00, TVR 2
Sumar editia a XVIII-a: Invitati: POESIS (portret cu imagini de arhiva, microrecital, interviu). Microrecital BUTTERFLIES IN MY STOMACH. Carte de vizita: Catalina Beţa. Cover cu trupa emisiunii BANDIDOS (A-HA). Recita Marius Bodochi. Concursul emisiunii.

17 feb, ora 0.10 / 19 feb – 1.10: Timpul Chitarelor reluare din 19 decembrie 2009, ora 17.00, TVR 2
Sumar editia a XIX-a: Invitati: PACIFICA (portret cu imagini de arhiva, microrecital, interviu). Carte de vizita MARKER (interviu si live cu castigatorii Cerbului de Argint 2009). Cover cu trupa emisiunii BANDIDOS (DEEP PURPLE). Remember: Cantecele Revolutiei. Recita Marius Bodochi. Concursul emisiunii.

TIMPUL CHITARELOR la TVR2:
6 feb 2010, ora 17 (rel ora 1.05): Best of: PHOENIX / BYRON / Alina Manole / KUMM / Florin Chilian / KRYPTON / Ducu Bertzi / Tic Petrosel / TIMPURI NOI.

Editii curente RETRO CLIP la TVR:

Retro clip (63): sapt 1 - 7 feb 2010, TVR CULTURAL:
Emisie: 1 feb 2010 – ora 13.00 (reluari: 1 feb – 17.40 / 2 feb – 13.00 / 3 feb – 13.00 / 5 feb – 14.25 / 6 feb – 15.55, 5.25)
Sumar: IRIS – “Daruri omului” (Revelionul Tineretului 1985)
Inregistrare rarisima cu grupul IRIS, singurul document oficial din Arhiva TVR de pana in 1989. Componenta este de asemenea inedita, cu Dan Bittman solist vocal (care a lipsit de la filmarile din Costinesti), piesa apartinand chitaristului Adrian Ilie.

Retro clip (64): sapt 8 - 14 feb 2010, TVR CULTURAL:
Emisie: 8 feb 2010 – ora 13.00 (reluari: 8 feb – 17.40 / 9 feb – 13.00 / 10 feb – 13.00 / 12 feb – 14.25)
Sumar: Grupul oradean ETHOS, abordand un stil propriu jazz-rock-progresiv, cu un fragment din recitalul in cadrul Festivalului de Jazz de la Sibiu (1981). Componenta identificata: Cornel Cristei – claviaturi, Vasile Foica – flaut, Felix Sipos – chitara, Florian Chelu – bas si Jozsef Trendler – baterie.

Răspunde

Unelte Subiect

Reguli de postare
Nu poţi deschide subiecte noi
Nu poţi scrie
Nu poţi pune ataşamente
Nu îţi poţi edita mesajele

BB code este Pornit
emoticoanele sunt Pornit
Codul [IMG] este Pornit
Codul HTML este Oprit

Sări la...

Fusul orar este GMT +3. Ceasul este acum 05:24:35.

Sus

Copyright © 2010 Merluc SRL
Gazduit de synco.